ישנם אינספור זנים של יינות לבנים, ולמרות שחלקם יקרים להפליא, ישנם אחרים במחירי מבצע. שרדונה הוא היין הלבן הפופולרי ביותר בעולם, אך ישנן סיבות רבות מדוע כדאי לכם לאהוב אותו, בין אם אתם שותים כוס ממנו ובין אם לא. אני לא בטוח מה לעשות. אני אוהד של פינו גריג'יו, אבל אם הייתי מתחיל את המסע שלי עם היין הלבן הטוב ביותר, זה היה צריך להיות שרדוניי.
אם אתם מחפשים יין עדין יותר
גשו לסנסררה, מכיוון שהוא לא כל כך אגרסיבי, אבל יש לו היבט בד ריק המאפשר ליינן להשאיר את הרושם שלו על היין. למרות שניחוחותיו אינם עזים כמו אלו של פינו גריג'יו או אפילו קברנה סוביניון, לשרדונה יש היבט זה של "קנבס לבן" המאפשר לייננים להשאיר עליו את חותמו. התוצאה היא יין שמבריק עם פרופיל טעם עשיר ועשיר, רמזים לאדמה ותבלינים ורמזים להדרים.
נסה להוסיף יין לבן לארוחה הבאה שלך ולראות איך זה הולך
והקפד לנסות את זה בפעם הבאה שיש לך משהו. ניסיתי להכין רסק עוף ופטריות ברוטב שום ויין לבן וראיתי מה אני חושב. נסו כמה יינות לבנים אהובים עלי כמו שרדונה, קברנה סוביניון, שאבלי או פינו נואר.
למידע נוסף אודות היין הטוב ביותר ניתן לבדוק כאן: wineworld.co.il
אם ברצונך לפתוח יין אדום לאירוע מיוחד, קרא מאמר זה על בוז'ולה נובו נמרץ. אם אתה רוצה לשמור על קשר עם הסדרה UNCORKED, קרא את הריזלינג האוזלי ללא קורק וקרא על יינות וענבים מסוימים.
זינפנדל
הוא ככל הנראה היין האדום הכבד ביותר ברשימה זו, אך זוהי בחירה ראשונה טובה ומוכרת באופן נרחב. יש יינות שעושים כבוד לעובדה זו עם אופי אקספרסיבי של יין מסוים. אך בניגוד לזנים אחרים, לכל אחד מאפיינים ייחודיים משלו המבדילים אותו מהאחרים ומאפשרים לו להתנהג אחרת.
פינו גריג'יו הוא יין לבן איטלקי פופולרי, הידוע מעל הכל באופיו העשיר, המורכב והמורכב. נהפוך הוא, פינו גריג'יו, למרות גודלו הדומה, מתנהג יותר כיין אדום מאשר יין לבן, בעל אופי הרבה יותר מורכב ואקספרסיבי מפינו גריג'יו.
זה גם טוב להתרחק מיינות גוף מלא יותר כמו שרדונה מכוילת
מכיוון שהם יכולים לתת לאוכל שלך יותר מדי טעם, וזה עוזר לדעת שלא כל היינות משתלבים עם כל סוגי האוכל. ב- ChardonNay לעתים רחוקות אתה מוצא מליחות אמיתית או מינרליות, אבל החומר גם קצת כבד בצד הטאנין. כדי להתרגל לטבעו הארצי והארצי של יין זה, נסו במקום זאת את Zinfandel. זה הכי טעים עם אוכל והכי טוב עם בשר, דגים, ירקות, פירות ים, אגוזים, פירות וירקות.
כדאי שתדעו כי יין מבעבע
הוא תכליתי יותר ממה שאתם חושבים כשמדובר בבישול, אז למה לא להיות זר ושילוב אותו עם הארוחה שלכם? אם אתם מבשלים ארוחת ערב מיוחדת למשפחה ולחברים, השתמשו ביין מבעבע לבן והשאירו אותו לאחר הבישול. בישול עם יינות לבנים זה לא רק משהו ששפים עושים כדי להיראות טוב, אלא הוספת יין לבן איכותי למטבח שלכם מביאה למתכון את החמיצות והטעם הפירותיים.
ישנם זנים רבים
אך כולם מציעים חוויה דומה מאוד ללבן האהוב עליך. אם אתם אוהבים טעמים פירותיים קלים וטאנינים נמוכים, היצמדו ליין לבן, ואם אתם נהנים מיין אדום, נסו את הטעם המלא של קברנה סוביניון. יינות לבנים מתאימים ממגוון סיבות, כמו בישול, אכילה, בישול עם חברים או אפילו כמתנה לעצמכם.
אחזיק בקבוק יין טוב, אותו שמתי בגב הארון שלי, רק לאירועים מיוחדים. אם אתה חדש ביין, תדע קצת על היינות הלבנים השונים ותקדיש את הזמן לטעום מגוון רחב. הנה רשימה של היינות הטובים ביותר לחלוק עם חבריך, כמו גם כמה טיפים וטריקים.
כדי לדעת אילו יינות אדומים הם הטובים ביותר עבור שותי יין לבן לנסות בפעם הראשונה, יש צורך להגדיר את המאפיינים החשובים ביותר שיש ליין לבן בהשוואה ליין אדום. ישנם סוגים רבים של יין אדום, אז לגמו מהלבן וגלו איזה מתאים לכם. אם אתה לא רגיל לזה, זה יכול להיות שימושי להקל על הדרך שלך לפינה האדומה, במיוחד אם אין כל כך הרבה מהם שאתה יכול לקנות בחנות היין המקומית שלך.
תלוי אם האוכל שלכם חריף
מלוח או מתוק, תוכלו לבחור ביין לבן שמשלים את כולם באותה מידה. זכור שכמה מנות, כמו עוף מרסלה האהוב שלנו, מקבלות את מלוא טעמן מהיין, כך שאולי לא תרצה להשתמש קצת פחות. שרדונה בדרך החוצה מוקדם, אז אל תאסוף אותה מאוחר מדי, או שהיא מכילה יותר מדי אלכוהול. הבועות ביין מבעבע מתמוססות במהירות, כך שכל יין מבעבע שנותר יהיה מושלם. אם אתה זקוק רק להתיז, החלף אחד מהיינות האלה או השתמש באחד עם מעט יותר מים ממה שהיית רגיל.